Контакт

Антоанета Л. Лазарова е родена в гр. Пловдив, България.foto Завършва висшето си образование в Икономически Университет Варна, след което, през 2000г. емигрира в Испания, където живее и работи и в момента.

Още през първите си години там, изучавайки испански език, е запленена от неговото богатство и се превръща в една предана почитателка на испанската и латиноамериканската литература. В свободното си време, започва да се занимава с преводи от различни сфери, като окончателно решава да се посвети на литературния превод. През 2015г. завършва професионалната си подготовка в школа за обучение на езикови специалисти (преводачи, коректори и редактори) ‘Càlamo y Cran’, Мадрид. През същата година се включва като сътрудник в асоциацията за разпространение на фотокниги ‘Fanzinant’. През 2016г. завършва превода на книгата Изкуството да откриеш себе си, автор Марк Торра.

Избира професията на преводач като форма да демонстрира на българския читател актуални литературни творби, написани на испански език и също така да популяризира в Испания талантливи, но не толкова познати, български автори.

За връзка: antoanettalazaro@hotmail.com

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s